Hyppää pääsisältöön

Ajankohtaista

29.5.2024
Rakentamisen muovien julkiset hankintakriteerit on julkaistu valtakunnallisessa Kriteeripankissa. Erityisesti rakentamisessa käytettävien pakkaus- ja suojamuovien kierrätystä edistävien julkisten hankintakriteereiden laatiminen on tärkeä askel rakentamisen muovien kierrätysasteen parantamiseksi. Rakentaminen on yksi suurimpia muovien käyttökohteita. Kaikesta Suomen muovista noin viidennes käytetään rakentamisessa.
24.5.2024
Motiva päivittää vastuullisuuskriteerit ammattikeittiökäyttöön tarkoitetuille laitteille. Edelliset kriteerit on julkaistu vuonna 2015 koskien kylmälaitteita ja astianpesukoneita.
23.5.2024
Julkisilla elintarvike- ja ruokapalveluhankinnoilla on suuri vaikutus kestävän ruokajärjestelmän rakentamisessa. Maa- ja metsätalousministeriö on käynnistänyt valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva Oy:n johdolla eläinperäisten tuotteiden hankintakriteereihin liittyvän päivitystyön.
15.5.2024
Pyydämme kommentteja kalusteiden vastuullisuuskriteereihin, joita voi soveltaa julkisissa hankinnoissa. Kriteerit ovat vapaaehtoisia käyttää. Kriteeriehdotukset koskevat uusia toimistokäytössä olevia kalusteita.
7.5.2024
Motiva ja TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry järjestivät 25.5.2024 yhteispohjoismaisen ohjelmistokriteerien markkinavuoropuhelun yhdessä Pohjoismaisen ministerineuvoston rahoittaman Circular and Climate friendly pubic procurement -hankkeen osapuolten kanssa.