Hyppää pääsisältöön
/ Tuotekategoriat / Elintarvikkeet ja ruokapalvelut / Maito ja maitotuotteet
Maito ja maitotuotteet
Elintarvikkeet ja ruokapalvelut

Ra­vit­se­mus­laa­tu: Jo­gurt­ti, rah­ka ja nii­den kal­tai­set lusi­koi­ta­vat mai­to- tai kas­vi­poh­jai­set tuot­teet

  • Perustaso

Ravitsemuslaatu: Jogurtti, rahka ja niiden kaltaiset lusikoitavat maito- tai kasvipohjaiset tuotteet

Rasva: enintään 1,0 g/100 g tai jos rasvaa 1,1 – 5,0 g/100 g, tyydyttynyttä rasvaa enintään 1 g/100 g Sokerit: enintään 10,0 g/100 g Kuitu: ei kriteeriä Suola: enintään 0,25 g/100 g

Todentaminen

Sydänmerkki tai muu todentaminen, joka osoittaa tarjottavan tuotteen täyttävän kriteerin vaatimukset, esimerkiksi tuoteseloste ja/tai ravintoarvolaskelma.

Perustelut ja ohjeet

Kriteeri on linjassa ravitsemus- ja ruokailusuositusten ravitsemuslaatukriteereiden kanssa. Taustalla on tutkimustieto ruuan ravitsemus- ja terveysvaikutuksista.

Kriteerin tiedot

Luotu
12.6.2023
ID
163
Vastuullisuustietoa
Ravitsemuslaatu
Julkaisija
Suomen Sydänliitto, Diabetesliitto ja VRN
Kieliversiot
FI
Versio
1

Kriteerin palaute