Hyppää pääsisältöön
/ Tuotekategoriat / Elintarvikkeet ja ruokapalvelut / Maito ja maitotuotteet
Maito ja maitotuotteet
Elintarvikkeet ja ruokapalvelut

Ra­vit­se­mus­laa­tu: Kyp­sy­te­tyt juus­tot ja nii­den kal­tai­set kas­vi­poh­jai­set tuot­teet

  • Perustaso

Ravitsemuslaatu: Kypsytetyt juustot ja niiden kaltaiset kasvipohjaiset tuotteet

Rasva: enintään 17,0 g/100 g tai jos rasvaa 17,1 - 30,0 g/100 g, tyydyttynyttä rasvaa enintään 30 % rasvasta Sokerit: ei kriteeriä Kuitu: ei kriteeriä Suola: enintään 1,20 g/100 g

Todentaminen

Sydänmerkki tai muu todentaminen, joka osoittaa tarjottavan tuotteen täyttävän kriteerin vaatimukset, esimerkiksi tuoteseloste ja/tai ravintoarvolaskelma.

Perustelut ja ohjeet

Kriteeri on linjassa ravitsemus- ja ruokailusuositusten ravitsemuslaatukriteereiden kanssa. Taustalla on tutkimustieto ruuan ravitsemus- ja terveysvaikutuksista.

Kriteerin tiedot

Luotu
12.6.2023
ID
169
Vastuullisuustietoa
Ravitsemuslaatu
Julkaisija
Suomen Sydänliitto, Diabetesliitto ja VRN
Kieliversiot
FI
Versio
1

Kriteerin palaute