/ Tuotekategoriat / Elintarvikkeet ja ruokapalvelut / Siipikarjanliha ja -lihatuotteet (sis. kalkkuna), muna ja munatuotteet
Siipikarjanliha ja -lihatuotteet (sis. kalkkuna), muna ja munatuotteet
Elintarvikkeet ja ruokapalvelut
Kananmunan ja kananmunatuotteen salmonellavapaus
- Perustaso
- Edelläkävijätaso
Kananmunan ja kananmunatuotteen salmonellavapaus
Kananmuna/kananmunamunatuote on salmonellavapaa kaikista salmonellaserotyypeistä ja tuontielintarvike on testattu komission asetuksen (EY) N:o 1688/2005 liitteiden I - III mukaisesti tai vastaavasti (ei koske Suomea ja Ruotsia).Todentaminen
Tarjoajan vakuutus vaatimuksen täyttymisestä (kyllä/ei). Lisäksi kaupallinen asiakirja tai sertifikaatti, joka vastaa komission asetuksen (EY) 1688/2005 liitteen IV malliin TAI Toimittajan muu selvitys siitä, että tuotteet ovat salmonellavapaita kaikista salmonellaserotyypeistä.Perustelut ja ohjeet
Komission asetus (EY) N:o 1688/2005 koskee Suomeen ja Ruotsiin tarkoitetuilta tietyn lihan ja munien lähetyksiltä vaadittavien salmonellan erityistakuita. Salmonellabakteerien aiheuttamat infektiot ovat merkittävä kansanterveydellinen ongelma ympäri maailmaa. Pohjoismaat ovat tästä poikkeuksena. Tilanne on Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa pysynyt huomattavasti paremmalla tasolla kuin muualla maailmassa. Suomessa on vuosittain todettu hieman yli 1 000 tartuntatapausta, joista kotimaista alkuperää on vain noin 15─20 prosenttia tapauksista. Suomessa testaan yleensä yli 2 000 eri salmonellaserotyyppiä.Kriteerin tiedot
Luotu
27.4.2023
ID
22
Vastuullisuustietoa
Eläinten hyvinvointi ja terveys
Elintarviketurvallisuus
Julkaisija
Motiva
Kieliversiot
FI, SV, EN
Versio
1