Hyppää pääsisältöön
/ Tuotekategoriat / Elintarvikkeet ja ruokapalvelut / Ruokapalvelut
Ruokapalvelut
Elintarvikkeet ja ruokapalvelut

Luo­mu­tuot­tei­den käyt­tö

Luomutuotteiden käyttö

Palveluntuottajan tulee olla Portaat luomuun -askelmalla 4 tai käytössä tulee olla kahdeksan luomutuotetta jatkuvasti, vähintään kaksi kertaa viikossa.

Todentaminen

Tarjoajan vakuutus sekä malliruokalista, johon luomutuotteet on merkitty, ja luettelo käytettävissä olevista luomutuotteista.

Ehdotus sopimuksen seurannasta

Tuottaja raportoi luomutuotteiden käytöstä puolivuosittain, mitkä tuotteet ovat luomua, käytetyt kilomäärät tuotteittain ja luomun käyttöprosentti elintarvikeostoista (kg).

Perustelut ja ohjeet

Luomutuotannolla on monia positiivisia vaikutuksia ympäristöön ja luonnon monimuotoisuuteen. Kansallisessa julkisten hankintojen strategiassa ja luomuohjelmassa luomun käytön tavoitteeksi julkisissa keittiöissä on asetettu 25 prosenttia vuoteen 2030. Portaat luomuun -ohjelma auttaa ammattikeittiöitä lisäämään luomun käyttöä osana kestävän kehityksen mukaista toimintaa. Ohjelmassa on kuusi tasoa eli porrasta, joita etenemällä keittiöt vähitellen lisäävät luomutuotteiden käyttöä omaan tahtiin.

Kriteerin tiedot

Luotu
15.11.2023
ID
460
Vastuullisuustietoa
Luonnon monimuotoisuus
Haitallisten aineiden vähentäminen
Julkaisija
Maa- ja metsätalousministeriö
Kieliversiot
FI
Versio
1

Vastuullisuustietoa

Kriteerin palaute