Hyppää pääsisältöön
Kasvikset, marjat, hedelmät, kasviproteiinit ja -tuotteet
Elintarvikkeet ja ruokapalvelut

Ra­vit­se­mus­laa­tu: Täy­te­tyt voi­lei­vät ja sen kal­tai­set tuot­teet

  • Perustaso

Ravitsemuslaatu: Täytetyt voileivät ja sen kaltaiset tuotteet

Rasva: enintään 15,0 g/100 g Tyydyttynyttä rasvaa enintään 30 % rasvasta Sokerit: ei kriteeriä Kuitu: vähintään 2,0 g/100 g Suola: enintään 1,00 g/100 g

Todentaminen

Sydänmerkki tai muu todentaminen, joka osoittaa tarjottavan tuotteen täyttävän kriteerin vaatimukset, esimerkiksi tuoteseloste ja/tai ravintoarvolaskelma.

Perustelut ja ohjeet

Kriteeri on linjassa ravitsemus- ja ruokailusuositusten ravitsemuslaatukriteereiden kanssa. Taustalla on tutkimustieto ruuan ravitsemus- ja terveysvaikutuksista.

Kriteerin tiedot

Luotu
12.6.2023
ID
219
Vastuullisuustietoa
Ravitsemuslaatu
Julkaisija
Suomen Sydänliitto, Diabetesliitto ja VRN
Kieliversiot
FI
Versio
1

Kriteerin palaute