Hyppää pääsisältöön
/ Tuotekategoriat / Elintarvikkeet ja ruokapalvelut / Kala ja kalatuotteet
Kala ja kalatuotteet
Elintarvikkeet ja ruokapalvelut

Luon­non­va­rai­sen ka­lan käyt­tö ka­la­mas­sa­tuo­teis­sa

Luonnonvaraisen kalan käyttö kalamassatuoteissa

Kalamassatuotteessa käytetystä kalasta vähintään XX % on luonnonvaraista kalaa.

Todentaminen

Toimittajan kuvaus.

Perustelut ja ohjeet

Luonnonvaraisiakaloja, kuten esimerkiksi särkeä, haukea tai silakkaa, tulisi hyödyntää enemmän elintarviketeollisuudessa. Tällä hetkellä se on suuremmassa mittakaavassa alihyödynnetty raaka-aine. Tällöin saadaan käyttöön myös sellainen kala-aines, joka muuten päätyy usein esimerkiksi eläinten rehuksi tai jätteeksi. Prosenttiosuus voi olla esimerkiksi 80 %. Hankintayksikön tulee tämä tarkentaa markkinavuoropuhelussa. Hankintayksikkö voi halutessaan tarkentaa myös käytettävän/käytettävät kalalajit.

Kriteerin tiedot

Luotu
13.6.2023
ID
257
Vastuullisuustietoa
Luonnon monimuotoisuus
Kiertotalous ja jätteiden vähentäminen
Julkaisija
Motiva
Kieliversiot
FI, SV, EN
Versio
1

Kriteerin palaute