Hyppää pääsisältöön
Kriteerihaku
/ Kommentointipyyntö: Terveydenhoidon tarvikkeiden ja laitteiden vastuullisuuskriteerit
Ajankohtaista

Kommentointipyyntö: Terveydenhoidon tarvikkeiden ja laitteiden vastuullisuuskriteerit

Luotu 31.10.2023, 10:57
Päivitetty 31.10.2023, 11:06

Motiva päivitti vuonna 2019 yhteistyössä silloisten sairaanhoitopiirien kanssa vastuullisuuskriteereitä sairaanhoitopiirien hankintoihin.

Kriteerikokonaisuus löytyy KEINO-osaamiskeskuksen sivuilta

Syksyn 2023 aikana tästä kokonaisuudesta käydään läpi neljä tuotekategoriaa ja niiden ajantasaisuus tarkistetaan. Tämän prosessin jälkeen vastuullisuuskriteerit viedään KEINO-osaamiskeskuksen uuteen Kriteeripankki-palveluun. Kriteeripankki-palvelusta voi hakea hankinnoissa sovellettavia vastuullisuuskriteereitä hankittavan tuotteen tai palvelun sekä hankinnassa huomioitavan vastuullisuustavoitteen perusteella.

Päivityksessä olevat tuotekategoriat:

 • Lääkinnälliset laitteet:
  • Respiraattorit, ventilaattorit, dialyysilaitteet, diatermialaitteet, defibrillaattorit, infuusiopumput, leikkausmikroskoopit, potilasvalvontalaitteet, leikkauspöydät, mekaaniset ja sähkökäyttöiset potilassängyt, vauvan ja lasten sängyt, nesteensiirtotelineet, geriatriset tuolit, hygienia-, tutkimus- ja kuljetus- ja ensiapukalusteet.
 • Metalliset hoitotarvikkeet:
  • Instrumentit, ruuvit, naulat, levyt, endoproteesit ja elektrodit.
 • Muoviset hoitotarvikkeet:
  • Dialyysiletkustot, perfuusiosetit letkustoineen, veripesukoneen setit ja letkustot, skopiahuuhteluletkustot, potilaan lämmitys- ja jäähdytyssetit, kertakäyttöiset hengityskoneen letkut, laparoskopiainstrumentit, kudoskoagulaattoreiden käsikappaleet, painepesurit, maskit, hengityspalkeet, nieluputket, hengityskoneen letkut, ruiskut, nesteensiirtoletkut, kanyylit sekä muut erilaiset letkut (esim. nenämahaletkut, katetrit, dreenit, imut) ja muovia sisältävät kertakäyttöiset instrumentit ja hoitotarvikkeet.
 • Suojaus- ja sidontatarvikkeet:
  • Suojaus- ja peittelytekstiilit (paperiset/kuitukankaiset), leikkaustakit, leikkausliinat ja -pakkaukset, tutkimusympäristön suojaustekstiilit (muoviset ja paperiset), tutkimuskäsineet ja haavasiteet.
Kommentointi

Pyydämme kommentteja kriteereiden toimivuudesta, ajantaisuudesta, käytettävyydestä, todentamisen keinoista ja vaikuttavuudesta.  Lisäksi keräämme tietoa mahdollisesti kokonaan puuttuvista vastuullisuuskriteereistä.

Kommentointi aika on 24.10.–13.11.2023.

Tutustu kriteeriehdotuksiin tästä

Kommentoi kriteeriehdotuksia Webropol-lomakkeella.

Lisätietoja kriteerityöstä

Elina Muurimäki, Motiva Oy
elina.muurimaki@motiva.fi