Hyppää pääsisältöön
Kriteerihaku
/ Kommentointipyyntö: Rakentamisen muovien kiertoa edistävät hankintakriteerit
Ajankohtaista

Kommentointipyyntö: Rakentamisen muovien kiertoa edistävät hankintakriteerit

Luotu 31.1.2024, 07:26
Päivitetty 31.1.2024, 07:34

Kaikki muovi kiertää – aluekokeilulla käytäntöön -hankkeessa on luotu 8/2023 – 1/2024 aikana rakentamisen muovien kierrätysastetta edistäviä hankintakriteereitä. Työn toteutuksesta vastaa Espoon kaupunki yhdessä Metropolia Ammattikorkeakoulun ja HSY:n kanssa.

Kriteerit on laadittu yhteistyössä kuntien asiantuntijoiden kanssa ja markkinavuoropuhelussa alan toimijoiden kesken. Pohjana työssä on käytetty mm. Rakentamisen muovit green deal -sitoumusta. Kriteereissä keskitytään erityisesti kalvomuovien kierrätykseen.

Kommentointi

Pyydämme alan yrityksiä, sidosryhmiä ja julkisen sektorin hankkijoita tutustumaan kriteeriehdotuksiin ja kommentoimaan ehdotettuja kriteerejä mm. käytettävyyden, todentamisen ja kriteerien vaatimustason osalta.

Kommentointiaika on 30.1.–14.2.2024.

Kommentit kerätään webropol-lomakkeella: https://link.webropol.com/s/rakentamisen-muovien-hankintakriteerit.

Kriteeriluonnokset (5 kpl) löytyvät sekä webropol-lomakkeella kysymysten kohdalla että kootusti Espoon kaupungin verkkosivuilta.

Määräajan jälkeen käymme läpi kommentit ja analysoimme ne. Tämän jälkeen teemme tarvittavat muutokset kriteereihin ja valmiit kriteerit julkaistaan Motivan Kriteeripankissa, osoitteessa kriteeripankki.fi.

Ohje

Voit kommentoida esimerkiksi:

  •  Kriteeri Kalvomuovien erilliskeräys ja kierrätysasteen kasvattaminen on hyvä, mutta todentamista tulee tarkentaa näillä tiedoin XX.
  •  Kriteeri Kierrätysmuovin osuus kalvomuoveissa – suojamuovit ei ole vielä mahdollinen markkinatilanteen takia sellaisenaan. Jos haluatte sitä kuitenkin soveltaa, tulee sitä korjata näin XX.

Lisätietoja:

Tiia Tuuri, kehittämispäällikkö, Kestävän kehityksen osaamiskeskus, Espoon kaupunki (tiia.tuuri@espoo.fi)

Työ toteutetaan osana Kaikki muovi kiertää – aluekokeiluilla käytäntöön -hanketta, joka on EU:n osarahoittama.

Hankelogot Kaikki muovi kiertää