Hyppää pääsisältöön
Kriteerihaku
/ Kommentointipyyntö: Vastuullisuuskriteerit kalustehankinnoille
Ajankohtaista

Kommentointipyyntö: Vastuullisuuskriteerit kalustehankinnoille

Luotu 15.5.2024, 04:42
Päivitetty 15.5.2024, 04:48

Pyydämme kommentteja kalusteiden vastuullisuuskriteereihin, joita voi soveltaa julkisissa hankinnoissa. Kriteerit ovat vapaaehtoisia käyttää. Kriteeriehdotukset koskevat uusia toimistokäytössä olevia kalusteita.

Kommenteilla olevat kriteerit pohjautuvat Norjan julkisen taloushallinnon viraston (DFØ) julkaisemiin kriteereihin ja tavoitteena on kehittää näistä kansalliseen käyttöön sopivat kriteerit. Kriteereistä on käyty ensimmäinen markkinavuoropuhelutilaisuus huhtikuussa 2024.

Kommentointipyyntö

Pyydämme alan yrityksiä, sidosryhmiä ja julkisen sektorin hankkijoita tutustumaan kriteeriehdotuksiin, ja kommentoimaan ehdotettuja kriteerejä käytettävyyden, todentamisen ja kriteerien vaatimustason osalta. 

Kriteerit ovat kommentoitavina 8.-26.5.2024 välisen ajan Webropol-linkin kautta.

Kriteeriluonnosten kommentointi sähköisellä webropol -kyselyllä >>

Kommentoitavat kriteeriluonnokset löydät kyselylomakkeelta.

Julkaisu

Hankintakriteerit julkaistaan 11.6.2024 pidettävässä webinaarissa, jonka jälkeen ne löytyvät vastuullisten hankintojen Kriteeripankista, osoitteesta www.kriteeripankki.fi. 

Motiva Services tekee työtä osana pohjoismaisen ministerineuvoston rahoittamaa hanketta, jossa vauhditetaan kestäviä ja kiertotalouden mukaisia julkisia hankintoja mm. pohjoismaisia markkinavuoropuheluita järjestämällä. 

Yhteyshenkilö: 
Asiantuntija Jenni Rovio
jenni.rovio@motiva.fi