Hyppää pääsisältöön
Kriteerihaku
/ Vastuullisuuskriteerien päivitys eläinperäisten tuotteiden hankintaan käynnistyy
Ajankohtaista

Vastuullisuuskriteerien päivitys eläinperäisten tuotteiden hankintaan käynnistyy

Luotu 23.5.2024, 08:30
Päivitetty 23.5.2024, 08:33

Julkisilla elintarvike- ja ruokapalveluhankinnoilla on suuri vaikutus kestävän ruokajärjestelmän rakentamisessa. Maa- ja metsätalousministeriö on käynnistänyt valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva Oy:n johdolla eläinperäisten tuotteiden hankintakriteereihin liittyvän päivitystyön.

Lehmät laiduntaa

Työn tavoitteena on tarkastella lihojen sekä maidon ja kananmunien hankintakriteereitä ja helpottaa julkisten kilpailutusten tekemistä.

Päivityksen tarve on noussut esille seuraaville tuoteryhmille: siipikarja ja lihatuotteet, muna ja munatuotteet, maito ja maitotuotteet, sianliha ja sianlihatuotteet, naudanliha ja naudanlihatuotteet sekä kokonaan uutena kriteerit lampaanlihalle ja lampaanlihatuotteille sekä kalkkunalle.

Hankintakriteerien päivityksen lisäksi huomiota kiinnitetään hankkijoiden käytännön työhön. – Tulemme myös täsmentämään ja yhtenäistämään kriteerien todentamisen keinoja. Lisäksi luomme yhtenäisen mallin, joka helpottaa tarjouspyynnön valmistelua ja tarjousten arviointia, kertoo kestävien hankintojen asiantuntija Suvi Salmela Motiva Oy:stä.

Motiva tiedottaa keskeisille sidosryhmille kriteerityön etenemisestä ja kriteeriluonnosten kommentointimahdollisuudesta kesän aikana. Päivitetyt kriteerit julkaistaan kaikille avoimessa vastuullisten hankintojen kriteeripankissa, osoitteessa www.kriteeripankki.fi syyskuussa 2024. Kriteerien käyttö on vapaaehtoista.

Kriteerien päivitystyön valmistuttua järjestetään elintarvike- ja ruokapalveluhankintoja tekeville kaksi vertaisoppimoa syyskuussa 2024. Haku maksuttomaan oppimoon avataan toukokuussa 2024.

 Lue lisää Motivan verkkosivuilta.