Hoppa till huvudinnehållet
Fisk och fiskprodukter
Mat och mat serviser

Fis­kens spår­bar­het

Fiskens spårbarhet

Minst följande uppgifter/parti skapå begäran anges om fiskpartiet (färskt/djupfryst): •artens kommersiella ochvetenskapliga namn •produktionsmetod (fångad/odlad) •fångstområde •typ av fångstredskap •datum för fångst eller vittjande •minsta hållbarhetstid

Autentisering

Leverantörens försäkran.

Argument

Rådets förordning om den gemensamma organisationen av marknaden för fiskeri- och vattenbruksprodukter (EU) nr 1379/2013 reglerar vilka uppgifter man ska ange om fiskpartiet. Förutom för fisk, kräftdjur och blötdjur som säljs färska eller frysta gäller märkningsskyldigheten även torkad, saltad, rökt och halstrad fisk, kräftdjur och blötdjur.

Information om kriteriet

Skapat
23.1.2024
ID
117
Information om ansvarsfullhet
Djurens välmående och hälsa
Livsmedelssäkerthet
Publicerare
Motiva
Språkversioner
FI, SV, EN
Version
1

Kriteriefeedback