Hoppa till huvudinnehållet
Fjäderfä, fjäderfäprodukter, ägg och äggprodukter
Mat och mat serviser

Be­döm­ning av tramp­dy­nein­flam­ma­tion hos slakt­kycklin­gar

Bedömning av trampdyneinflammation hos slaktkycklingar

Broilerkött eller broilerkött som används i produkten ska komma från en broilerflock hos vilken man följer upppoängtalet för trampdynorna.

Autentisering

Anbudsgivarens försäkran om att kravet uppfylls (ja/nej).

Argument

I bedömningen av hudinflammation på trampdynorna mäts broilrarnas välbefinnande. Bedömningen av hudinflammation på trampdynorna bygger på EU:s direktiv om slaktkycklingars välbefinnande (2007/43/EG) och den nationella djurskyddslagstiftningen. Beräkningsmallen för poängtalen bygger på statsrådets förordning 375/2011. Bedömningen av broilrarnas fötter är indelad i tre kategorier: under 40 poäng, 40–80 poäng och över 80 poäng. Mindre än 40 poäng/flock betraktas som ett bra resultat. Bedömningen av förekomsten av hudinflammation på trampdynorna görs på alla slaktade flockar på slakteriet. Bedömningen av trampdyneinflammation ska göras genom att minst en fågel av 100 undersöks.

Information om kriteriet

Skapat
22.1.2024
ID
24
Information om ansvarsfullhet
Djurens välmående och hälsa
Livsmedelssäkerthet
Publicerare
Motiva
Språkversioner
FI, SV, EN
Version
1

Kriteriefeedback