Hoppa till huvudinnehållet
Fisk och fiskprodukter
Mat och mat serviser

WWF:s fis­ke­gui­de

WWF:s fiskeguide

Den fisk som erbjuds/används i fiskprodukten måste vara till 100 % påWWF:s fiskeguides gröna lista.

Autentisering

Leverantörens försäkran.

Argument

Rekommendationerna i WWF:s Fiskeguide anger statusen för fiskbeståndet och enligt fångstmetodernas hållbarhet. När det gäller odlad fisk tar rekommendationerna i guiden hänsyn till miljöpåverkan. Rekommendationerna i guiden kan komma att ändras i takt med utvecklingen av fiskbestånden och de senaste vetenskapliga rönen. Enligt guiden bör fisken på den gröna listan gynnas: fiskbestånden är livskraftiga och fångsten eller odlingen orsakar inte betydande miljöskador. Arter märkta med gult kan köpas efter övervägande: fiskbeståndens hållbarhet varierar från region till region, och fiske och odlingsmetoder kan vara skadliga för miljön. Rödmärkta arter bör undvikas: arterna är hotade eller allvarligt överexploaterade, och fiske eller jordbruk kan få förödande miljöeffekter. Obs! Till exempel omfattar den gröna eller gula listan i WWF: s fiskeguide inte odlad norsk lax. Om man vid utformningen av menyn beslutar att erbjuda det, är det viktigt att se till att den produceras så hållbart som möjligt.

Information om kriteriet

Skapat
23.1.2024
ID
254
Information om ansvarsfullhet
Naturens mångfald
Publicerare
Motiva
Språkversioner
FI, SV, EN
Version
1

Länkar med tilläggsinformation

Kriteriefeedback