/ Produktkategorier / Mat och mat serviser / Kaffe, te och kakao
Kaffe, te och kakao
Mat och mat serviser
Ekologisk produktion - Kaffe, te och kakao
- Föregångar nivå
Ekologisk produktion - Kaffe, te och kakao
Kaffe/te/kakao är ekologiskt producerat enligt definitionen i den ekologiska förordningen (EU) 2018/848.Autentisering
Certifiering som uppfyller den ekologiska definitionen enligt förordningen, exempelvis EU:sekologiska logotyp Europalövet ellertillsynsmyndighetens ekocertifikat.Argument
Enligt förordning (EU) 2018/848 om ekologisk produktion och märkning av ekologiska produkter är ekologisk produktion ett integrerat system för jordbruks- och livsmedelsproduktion som kombinerar bästa miljöpraxis, avancerad biologisk mångfald, bevarande av naturresurser, tillämpning och produktion av höga djurskyddsstandarder. Minskad betesmark för boskap och användning av växtskyddsmedel vid odling av grödor minskar den biologiska mångfalden och försämrar levnadsvillkoren för insekter och fåglar. Ekologisk produktion kräver utomhusbete och syntetiska bekämpningsmedel får inte användas. Ekologisk produktion kräver också växtföljd, vilket förbättrar artens mångfald av jordbiota och skyddar mot växtsjukdomar. Överflödet av växtarter i ekologisk produktion har också en positiv inverkan på antalet pollinatörer. Ekologisk certifiering tjänar också till att verifiera flera ansvarighetskriterier. Det kan exempelvis användas för att verifiera en produkts ursprung, minska dess miljöpåverkan och förbättra den biologiska mångfalden åtgärder inom primärproduktionen och krav på växelbruk.Information om kriteriet
Skapat
22.1.2024
ID
60
Information om ansvarsfullhet
Naturens mångfald
Publicerare
Motiva
Språkversioner
FI, SV, EN
Version
1